Acupunctuur verbetering van levenskwaliteit

Acupunctuur behandelingen.

In acupunctuur draait alles om het lichaam te voorzien van voldoende energie om ons zelf helende vermogen te stimuleren en te versterken.

Alles draait om levensenergie of Qi om precies te zijn. Dat is het uitgangspunt, het uitgangspunt is dat ziekte ontstaat door een vermindering van kwaliteit, Bestaande uit: vermindering van hoeveelheid van energie en beperking in distributie.

Middels Acupunctuur balans zoeken.

Samen met de meridianen is de bloedsomloop een belangrijke indicator van gezondheid. Het plaatsen van naalden op specifieke plekken.

Dit wordt dan ook gedaan om te deblokkeren wat ervoor zorgt dat het lichaam uit balans brengt. Het verbeteren van de energie flow zorgt ervoor dat het lichaam beter gaat functioneren en het zelf helende vermogen geactiveerd wordt.

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Acupunctuur komt voort uit de Chinese geneeskunde. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend.

Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Acupunctuur kan op vele punten helpen uw klachten te verminderen. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is. Bezoek ons ook op facebook!

Acupunctuurpraktijk Haarlem ,  wij helpen u pijn bestrijden middels acupunctuur en tuina massage therapie.
Acupunctuurpraktijk Haarlem , wij helpen u pijn bestrijden middels acupunctuur en tuina massage therapie.

Bij shu xin passen wij verschillende technieken toe, zoals abdominale acupunctuur, tui na therapie en klassieke acupunctuur(*) en cupping, om uw klachten aan te pakken en zo de levenskwaliteit te verbeteren.

De gehele behandeling is gericht op het krijgen van een betere energie-flow, opheffing van blokkades, het verlichten van pijn en het verminderen van ontsteking. Het draait niet enkel en alleen om pijnbestrijding, maar ook om het behandelen van de oorzaak om de levenskwaliteit te verbeteren.

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten. Er worden hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt. Een vrijwel pijnloze behandeling.

(*) Met klassieke acupunctuur wordt het TCM systeem bedoeld, dat al eeuwen in gebruik is en dat het gehele lichaam beslaat. Feng Ling liu acupunctuur beheerst de klassieke acupunctuur, die er hoofdzakelijk op gericht is om een pijnstillend effect te versterken. Dit pijnstillende effect wordt bereikt door het lichaam te stimuleren endorfinen aan te maken. Neem bij klachten altijd eerst contact op met uw huisarts.

Acupuncture is a form of alternative medicine and a key component of traditional Chinese medicine (TCM) in which thin needles are inserted into the body.